miércoles, 10 de febrero de 2010

Biserica Romana Granada. Informatii

La cererea unui grup de credinciosi romani uniti cu Roma, din localitatea Castell de Ferro din Provincia de Granada, Spania, in ianuarie 2002 este trimis preotul Constantin Sorin Catrinescu, cu acordul Mitropoliei Romane Unite cu Roma de Alba Iulia si Fagaras, si a Arhidiecezei Romano Catolice de Granada.
In acelasi an se deschid doua parohii, in Castell de Ferro si in Motril.
Castell de Ferro, este o localitatea de 3.000 de persoane, situata la malul Marii Mediteraniene, cam la 120 Km de capitala Provincie, Granada. Comunitatea romaneasca este formata din cam 600 de persoane care traiesc de forma stabila, dar in anumite perioade a crescut pana la aproape 1.000.
Ocupatia principala este agricultura din sere, iar majoritatea romanilor provin din Judetul Bistrita, mai exact din localitatile Caianul Mare si Caianul Mic, dar sunt prezenti, intr-un numar mai mic, oameni atat din Moldova cat si din Sudul tarii.
Motrilul este un frumos orasel cu 56.000 de locuitori, iar comunitatea romaneasca numara peste 1.000 de persoane, care locuiesc de forma stabila aici. Motril es situat si el pe malul Marii si se bucura de o clima sub tropicala.
Din 2006, Arhiepiscolul de Granada, ne-a chemat in Granada, unde in acelasi an s-a intemeiat o parohie pentru romanii din zona.
Din 2009, Pr. Sorin Catrinescu, a fost numit Capelan al Inchisorii din Granada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario